Categorías
Activitat Municipal

Les primeres postres de Festa major

Fa anys vaig llegir una història que encara recordo en la que un monjo es presentava en un poblat amb una pedra a la mà dient que ell savia fer una magnífica "sopa de pedra", que era la sopa més bona que mai ningú havia tastat.

Els habitants del lloc van sentir curiositat i van fer-li cas. El monjo anava demanat ingredients que suposadament li faltaven a la sopa de pedra. Amb els ingredients que tothom va aportar va sortir, efectivament, una magnífica sopa de la que tot el poblat va disfrutar i que va ser recordada durant molt de temps. He vist que aquesta història està publicada aquí.

Doncs el naixement de les primeres postres de Festa Major de Montmeló s’assembla una mica a aquesta història de la sopa de pedra.
Tot comença qMeuatsuan l’Anna Maria Tengo, cuinera, jefa i alma mater de Can Major, decideix crear una recepta de postres que pugui ser identificada com uns postres típics de Festa Major a Montmeló i que pugui ser consumida per part de tothom durant aquestes festes.

Tot plegat vé per una colaboració de l’Anna amb El Periódico de Catalunya en l’elaboració d’unes guies gastronómiques… però això ja ho explicaré en una altra entrada.

Així, és com l’Anna s’inventa els anomenats "Meuats" que són uns dolços amb les formes dels logos de les colles de Festa Major de Montmeló (Melons i Creuats).

Feta la recepta, els forners del municipi (Pastisseria Farriol i Viñallonga) s’hi afegeixen per a produir els postres.

A altres locals de restauració els sembla bona idea i es proposen vendre-la durant la Festa Major.

I així, si tot va bé, i tot sembla que anirà bé, a moltes cases de Montméló hi haurà Meuats per a postres durant els dies de Festa Major…

Que com són? Que quin gust tenen? Ahhh? Això ho haureu de descobrir vosaltres mateixos……. 

Blog de Pere Rodriguez