Categorías
Sin categoría

Premi Nobel de la Pau 2012 per a la Unió Europea (UE): la Fundació per la Pau es posiciona

Unió Europea
És ben cert que per a Europa, la UE ha significat un pas endavant després de segles de guerra. Però tampoc es pot obviar que “des de la UE s’ha donat suport a la indústria militar europea i s’han impulsat programes de creació de noves armes ofensives”, afirma la Fundació per la Pau en un comunicat.

A la Fundació per la Pau creuen que hi ha moltes altres organitzacions i persones de la societat civil que mereixen molt més rebre el Premi. Persones i col·lectius que, “en condicions molt dures i adverses, es juguen la seva vida per defensar els drets humans i fer-ho des d’una visió de pau i no-violència”.
També hi ha organitzacions que impulsen canvis necessaris en la construcció de la pau. “Aquests són els que necessiten i es mereixen el reconeixement que suposa rebre un Premi Nobel de Pau, no pas institucions públiques amb molta projecció i moltes contradiccions pel que fa a la seva política”, afirmen des de Fundació per la Pau.
Podeu llegir el posicionament de la Fundació per la Pau en aquest enllaç.

Blog de Pere Rodriguez