Categorías
Sin categoría

Montmeló recuperarà en un mes la connexió viària tallada per les obres del soterrament

Notícia publicada avui al diari El 9 Nou

Aquests dies s’està fent la cobertura del tram de Pompeu Fabra

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (l’Adif) ha iniciat els treballs de cobertura del tram central del segon túnel ferroviari que està construint al nucli urbà de Montmeló. En aquest punt, la construcció de la pantalla ja està enllestida i ara es col·loquen les bigues travesseres que permetran fer la cobertura d’aquest sector. Això permetrà reobrir el pas de vehicles pel carrer Pompeu Fabra a partir del 15 d’abril. «L’obra avança segons el calendari marcat», assegura l’alcalde Antoni Guil (PSC). Aquesta connexió va quedar tallada el juliol de 2008 quan es va enderrocar el vell pont ferroviari que connectava des de feia més d’un segle les dues meitats del nucli urbà: la de l’església i la de l’ajuntament. El nou pas per a vehicles tindrà un carril de 3’5 metres d’amplada per sentit.
Una setmana abans – el dia 7 d’abril – està previst que ja s’obri el pas de vianants per sobre dels dos túnels i es tanqui la passera provisional que durant aquests gairebé tres anys ha estat l’única manera de creuar les vies per a vianants i ciclistes. Mentrestant, aquests dies també es treballa en el desviament de serveis com la xarxa elèctrica que, fins ara passaven per la passera provisional.
Per l’alcalde, aquest és un pas cap a la normalitat tot i que la mobilitat no millorarà del tot fins que no s’acabin les obres a finals de l’any vinent i es pugui obrir el vial de ronda i enllaçar els carrers que històricament havien quedat tallats per les vies del tren. Des del 2008, els vehicles han d’anar a voltar pel polígon de Montornès, tot i que durant algun temps, per anar d’una banda a l’altra del poble, es va poder fer servir un pas provisional per la llera del riu Congost.

Fora d’aquest tram central, les obres del segon túnel – el de rodalies – continuen avançant amb la construcció d’una nova línia de pantalles. També s’han començat els treballs per aixecar el nou pont per a vehicles que se situa a l’alçada de l’empresa Farmhispània i el nou viaducte sobre el riu Congost. Aquests darrers treballs s’han aturat aquesta setmana per la crescuda del riu. «Això pot provocar algun retard», apunta Guil. Les obres es fan entre les 7 del matí i les 11 del vespre. No hi ha previstos treballs nocturns, tot i que en algun moment caldrà treballar de nit de forma puntual. Tota l’obra ha d’estar enllestida a la segona meitat de l’any que ve.

Blog de Pere Rodriguez