Montmeló, Parets i Granollers s’uneixen per influir en l’àmbit territorial del Circuit

Notícia publicada a la pàgina 2 del diari El 9 Nou el 25 de Març de 2011

Josep Mas, Montmeló

El circuit de Catalunya, en terme de Montmeló, Granollers i Parets, és una instal·lació esportiva de primer ordre mundial i de referència a Catalunya. I des que existeix, els seus gestors han fet i desfet sense tenir gaire en compte els ajuntaments afectats. però 21 anys després, els alcaldes Antoni Guil, Josep Mayoral i Joan Seguer han creat una associació per influir en les decisions que afecten el Circuit de Catalunya, però també els seus municipis.

El Circuit té la força de ser la instal·lació de referència a Catalunya i, per tant, els ajuntaments de la zona hi tenen poc a dir. Però després de 21 anys de la seva obertura, els municipis afectats no es conformen a mirar-s’ho de lluny i anar dient que sí per imperatiu de país.
Per això Montmeló, Parets i Granollers han fet un nou pas per fer-se sentir en els òrgans que decideixen el creixement del Circuit de Catalunya i influeixen en el seu entorn més immediat, un total d’unes 300 hectàrees que pertanyen a aquests tres municipis i que encara estan lliures. Dimarts, els alcaldes dels tres ajuntaments, Antoni Guil (Montmeló), Joan Seguer (Parets) i Josep Mayoral (Granollers), a més del president del Consell Comarcal, Antonio Rísquez, van signar un conveni per constituir una associació que té com a objectiu establir i coordinar actuacions en l’àmbit territorial del Circuit. Vint-i-un anys després de l’obertura del Circuit, els tres ajuntaments de la zona han formalitzat l’associació per tenir veu davant de les instàncies que governen aquesta instal·lació esportiva catalana de referència i que també poden influir en el desenvolupament urbanístic de la zona que el circumda. «Ara existeix el Pla Territorial Metropolità i, per tant, sabem com es pot desplegar. Per això, és el moment de continuar avançant fent una lectura unitària entre els tres municipis», deien dimarts els tres alcaldes des de la Sala de la Concòrdia de l’Ajuntament de Montmeló. Al mateix temps, la nova organització també vol ser una plataforma on puguin participar les entitats que hi vulguin intervenir, sobretot els agents econòmico-socials, culturals i esportius.

Més enllà de les intervencions urbanístiques que el Circuit demani, la nova associació dels tres ajuntaments també vol tenir un paper important a l’hora de posar en valor el sòl perquè l’entorn tingui una potencialitat econòmica que amb aquests 21 anys no s’ha aconseguit. «Què passaria si, per qualsevol circumstància, la Formula 1 abandonés el Circuit? En aquesta anys hem tingut tots els ous a la mateixa cistella. Per això creiem que seria l’hora de, més enllà de les dues grans curses, reflexionar perquè el circuit sigui un veritable motor econòmic d’aquest nostre entorn més immediat» diu Jordi Terrades, primer tinent d’alcalde i responsable de l’àrea territorial de Granollers.

«SUMAR ESFORÇOS PER MULTIPLICAR RESULTATS»

La unió dels tres ajuntaments també permetrà fer-se més forts des dels municipis perquè, al cap i a la fi, són els que atorguen les llicències per tirar endavant qualsevol cosa que es faci al Circuit i al seu entorn. En aquest sentit, per exemple, s’apunta la possibilitat d’incidir més des d’aquestes poblacions per què, a més de promocionar la gran ciutat de Barcelona també es promocioni la comarca del Vallès Oriental: «Cal sumar esforços per així multiplicar resultats. El Circuit ha de ser un punt d’irradiació bo per a la comarca», afirmava el dia de la presentació el president del Consell Comarcal, Antonio Rísquez.

Blog de Pere Rodriguez