Categorías
Activitat Municipal Montmeló

Noticia d’avui d’el 9 Nou: Montmeló exigeix responsabilitats a l’ADIF pel retard en el pont

Aquesta és la noticia que ha publicat avui el 9 Nou, redactada per la periodista que va assistir al ple i que s’adiu a el que realment va passar molt millor que la nota de premsa que va enviar ICV-EUiA als mitjans.

Montmeló va aprovar dimarts una moció d’ICV-EUiA per a exigir responsabilitats a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (l’ADIF) pel retard de les obres de soterrament de les vies. El text també demana la construcció «urgent» d’un pas per a vehicles i vianants que connecti les dues bandes del poble. El govern (PSC) i la resta de l’oposició (PP i ERC) van diferir de la proposta ecosocialista. Amb tot, el text es va aprovar amb els quatre vots d’ICV-EUiA i l’abstenció de la resta.

Dos anys després de l’enderroc del pont que unia el poble per sobre de les vies, govern i oposició van mostrar la seva inquietud per l’avanç dels treballs i els perjudicis que això provoca als veïns. En un principi, el calendari marcat el 2009 fixava que el pas de vehicles entre les dues bandes del nucli urbà es restabliria el quart trimestre d’aquest any. Ara les previsions parlen de l’Abril de 2011.

El portaveu del PSC, Pere Rodríguez, va explicar que l’alcalde, Antoni Guil, va enviar fa setmanes una carta al president d’ADIF per demanar-li explicacions sobre el retard de les obres.

En el mateix ple, tots els grups es van comprometre a treballar de forma conjunta en totes les qüestions que afectin el soterrament i van acordar trobar-se aquests dies per consensuar una moció conjunta. El PSC havia presentat un text per demanar la unitat política sobre els temes del soterrament que es va retirar per aconseguir, també, el suport d’ICV-EUiA.

Blog de Pere Rodriguez