Categorías
Activitat Municipal Montmeló

Jornada contra el càncer al Circuit

la mesura de la qualitat humana d’una societat hauria de mesurar-se per com tracta els seus membres més dèbils, i més encara, els més dèbils dels més dèbils

Un any més l’AECC ha organitzat al Circuit de Catalunya la jornada contra el càncer infantil, amb la participació de molts i moltes voluntaris.

Protecció Civil, Policía Local, Mossos d’Esquadra, Bombers i diverses empreses, associacions i particulars la fan possible any rere any.

Per sort o per desgràcia, durant anys he viscut de prop les històries de molts nens i nenes afectats de malalties de llarga durada. Entre elles el càncer.

Només les famílies que ho han viscut saben què representa que, de sobte, el teu fill o filla sigui diagnosticat amb un càncer.

No oblidaré mai les mirades del Rubén, la Rosalia, en Jaume… Traient el cap a un món que no acaben d’entendre i lluitant amb la valentia dels infants contra una malaltia que no els permet saber si tindran o no edat adulta.

Per això no vaig entendre ni entendre mai perquè la Generalitat infradota en recursos i personal els programes d’educació i acompanyament d’aquests infants i les seves famílies.

I per això és tan important la tasca que fan, entre d’altres, l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Ja fa mesos que les policies locals de tota Catalunya van posar en marxa una campanya de recollida de fons mitjançant la venda d’uns escuts amb el lema #pelsvalents.

A Montmeló, la Policia Local també s’hi ha sumat, i també col·labora la Unió de Botiguers i Comerciants de Montmeló.

Si encara no heu comprat el vostre escut, ja trigueu.

Perquè la mesura de la qualitat humana d’una societat hauria de mesurar-se per com tracta els seus membres més dèbils, i més encara, els més dèbils dels més dèbils. Si aquests nens no ho són, no se qui ho és.