Categorías
Sin categoría

Prop de 50 joves acaben amb èxit la formació del programa Suma’t

Aquesta tarda, la sala de plens del Consell Comarcal, ha sigut l’escenari del lliurament del diplomes als 47 joves que han finalitzat amb èxit la seva formació en el marc del programa Suma’t. En total han participat en el programa 81 joves de 20 municipis diferents.

A l’acte, en el qual han estat presents, a més del joves, representants dels agents socioeconòmics, de les entitats locals i empreses que s’han implicat en el projecte, el president del Consell Comarcal, José Orive ha aprofitat per «felicitar –sobretot- als joves participants que han demostrat que tenen ganes de fer coses » i per fer una valoració dels resultats dient «aquest programa pot ser una bona base sobre la que construir noves propostes» per acabar recordant que «cal treballar plegats en accions globals i transversals per fomentar l’ocupació però també en actuacions concretes que faciliten la formació i accés al món laboral d’aquells que tenen més dificultats«.

El conseller comarcal de promoció econòmica, Pere Rodriguez, en la seva valoració ha destacat la col·laboració entre els diferents agents  i ha dit que «el programa SUMA’T ha ajudat als joves participants a formar-se i establir un itinerari laboral, tan important en aquests moments, així els joves d’una situació de partida complicada avui estan molt millor preparats per fer front als reptes«. A més ha destacat que la implicació del territori ha permès arribar als joves d’una manera més directa i ha dit «el programa SUMA’T és l’inici d’un procés amb una continuïtat que tant es pot produir en el món laboral com en l’educatiu. Els joves han de continuar SUMANT«.

Abans del lliurament dels diplomes i de fer la foto de grup, ha intervingut Lluis Serra, gerent de l’empresa BricMania de Montmeló, empresa participant del programa que ha valorat positivament l’experiència i ha anima’t als joves a seguir-se formant. De les quinze empreses que s’han implicat en el projecte contractant joves, vuit prorrogaran durant sis mesos més aquests contractes.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha gestionat i coordinat el programa Suma’t, comptant amb el suport i implicació dels agents socioeconòmics  (sindicats i patronals) i de les entitats locals (mitjançant els serveis locals d’ocupació).En el marc del programa s’ha fet tutorització individualitzada dels joves participants, formació inicial i comú en competències clau (100 hores) i formació professionalitzadora en les especialitats de comerç, mecànica de vehicles, veterinària i animació sociocultural. Paral·lelament, han estat matriculats a l’Institut Obert de Catalunya amb l’objectiu de reprendre el seu itinerari formatiu. D’altres continuen treballant mitjançant contractes de formació en empreses de la comarca relacionades amb les especialitats formatives.

El Programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya, (Programa SUMA’T), és un programa innovador que combina accions d’orientació, formació i l’adquisició d’experiència professional en empreses, amb l’objectiu de facilitar l’accés a una experiència professional, i el retorn al sistema educatiu. El programa estava adreçat a joves entre 18 i 25 anys, sense ESO i en situació d’atur.

Blog de Pere Rodriguez