Categorías
Sin categoría

Ensenyament desmenteix la reducció del 50% de la subvenció a les escoles de música

És de justícia fer conèixer les rectificacions, quan arriben.

Aquest és el comunicat de premsa que va fer públic el departament d’ensenyament fa uns dies:


Ensenyament desmenteix la reducció del 50% de la subvenció a les escoles de música

 

  • Tal i com es va tractar a la  Comissió mixta Departament d’Ensenyament i les Entitats Municipalistes –Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis- la previsió del departament és arribar a un 77% de la subvenció de les escoles de música. En el cas de les llars d’infants la previsió és mantenir la subvenció fins el 89% atès el caràcter social d’aquest servei.

 

  • Està previst arribar fins 1.600 euros en el cas de les llars d’infants i 460 en les escoles de música

 

  • Atès que el pressupost de la Generalitat no estava aprovat en iniciar els tràmits, Ensenyament ha comunicat als ajuntaments el primer pagament de 1.300 euros per a les llars d’infants i de 300 euros en el cas de les escoles de música

 

 

El Departament d’Ensenyament ha iniciat els tràmits de les subvencions per a les  escoles de música i per a les llars d’infants per al passat curs 2010-2011. Per tant, la reducció en relació a l’exercici de 2010 no seria del 50% sinó d’un 23% en les escoles de música i d’un 11% en el cas de les llars d’infants. Ensenyament preveu atorgar una subvenció per alumne de 1.600 euros a les corporacions locals en llars d’infants i de 460 euros per alumne en el cas de les escoles de música.

 

Així ho va tractar Ensenyament amb els representants de les corporacions locals, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, a través de la Comissió mixta Departament d’Ensenyament i Entitats Municipalistes.

 

Els comunicats que el Departament d’Ensenyament va enviar a les diferents corporacions locals informant de la subvenció que rebrien eren prèvies a l’aprovació del pressupost.

 

Això explica la previsió de dues fases:

 

          Una primera fase feta amb pressupost de pròrroga:

1.300 euros per a les llars d’infants i 300 euros per a les escoles de música.

          Una segona fase amb pressupost definitiu:

Llars d’infants. 300 euros afegits als 1.300 euros anteriors:

1.600 euros

Escoles de música: 160 euros afegits als 300 euros anteriors: 460 euros

 

 

El Departament d’Ensenyament entén que aquest ha estat el motiu de confusió entre algunes corporacions locals.

 

Degut a la situació actual i al finançament estatal el Departament d’Ensenyament no pot arribar al màxim de les subvencions, i per tant, l’objectiu ha estat que aquest fet afectés el menys possible a les llars d’infants per l’impacte social que suposa.

 

 

 

9 d’agost de 2011

Blog de Pere Rodriguez