Categorías
Sin categoría

Uns 40 joves faran la formació en instal·lacions municipals dins el programa Suma’t

Noticia de la web de l’Ajuntament de Montmeló

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, va elaborar el Programa Suma’t amb el qual pretén incrementar la formació i l’ocupabilitat de les persones joves, mitjançant la formalització de contractes per a la formació on es preveuen ajuts destinats tant a la formació com als costos laborals. És un programa innovador que combina la realització d’accions d’orientació, de formació i d’adquisició d’experiència professional en empreses amb l’objectiu de millorar la qualificació professional de les persones joves desocupades i facilitar la seva inserció laboral a les empreses.

Els principals objectius del Programa Suma’t són augmentar l’ocupabilitat de les persones joves que busquen feina, estimular la formació i l’aprenentatge de les persones que han abandonat el sistema educatiu prematurament i acompanyar i estimular el desenvolupament de les competències bàsiques i tècniques necessàries per a la seva inserció laboral. Els destinataris del programa són persones joves desocupades majors de 18 anys i menors de 25 anys que no han finalitzat l’educació secundària obligatòria.

L’Ajuntament de Montmeló participa també en el programa Suma’t, si bé l’entitat que el gestiona és el Consell Comarcal del Vallès Oriental. El Consell Comarcal ha demanat la col·laboració de tots el municipis per a la cessió d’espais per a la formació dels participants d’aquest programa. Després de considerar diversos espais de diversos municipis, el Consell Comarcal ha optat per a fer part de la formació en competències transversals (100 h) del programa a les instal·lacions de la G2M, ja homologades per la Generalitat de Catalunya per a accions de formació ocupacional. La formació es farà de dilluns a dijous al matí, des de la setmana que ve i fins a mitjan maig, per a uns 40 alumnes.

Blog de Pere Rodriguez