Categorías
Sin categoría

El Carnaval de Montmeló es renova tornant a les tradicions

Montmeló celebra un nou Carnaval amb la mirada posada en la recuperació de celebracions tradicionals de la festa, com per exemple l’arribada o el judici del Rei Carnestoltes.

També es podrà gaudir d’altres activitats, ja habituals cada any, com ara la Rua i el Ball Popular de dissabte, el Ball de gitanes i el Ball infantil de disfresses del diumenge i els concursos de disfresses juvenils i adults.

Una de les principals novetats serà la presència de les «Bufonades», accions teatrals de vassallatge (versots, cançons, balls…) oferides al Rei Carnestoltes en acabar la rua i preparades per les diferents comparses. Els guanyadors obtindran el títol de «Bufons de l’any».

En aquesta edició Montmeló ha format part del programa Tallers per a la Festa amb l’objectiu de millorar la festa del Carnestoltes obrint un procés de creació participada amb entitats del municipi. Per tal de dur a terme aquestes accions s’han programat dos tallers: Creació de Dramaturgia Festiva Carnavalesca i Teatre Carnavalesc a càrrec del montmeloní Martí Torras.

Aquests tallers s’han portat a terme dins el programa TALLERS PER A LA FESTA impulsat pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) del Departament de Cultura i gestionat per FUSIC.

Blog de Pere Rodriguez