Categorías
Sin categoría

A propòsit d’Arenys (one more time)

No entraré a valorar els fets… Tothom ha dit sobradament la seva amb més o menys encert i, com que s’han dit poques coses interessants i la majoria de les que s’han dit són bastant aborrides i obvies… passo de comentar-les.
Sí faré, però, un exercici de comparació per veure la dimensió dels resultats. Com a politòleg, però.

A les darreres eleccions municipals a Arenys de Munt es presentaven 7 candidatures, 3 d’elles clarament independentistes ( ERC, AM2000 i CUP) i una d’elles una part de l’electorat de la qual també se sent comode amb postulats de segregació. El cens de les municipals era de 6.020 votants, i el cens de la consulta (incloent de 16 a 18 anys) era de 5.828.
Per tant, més gent a votar a les municipals que a la consulta. A les autonòmiques de 2006 el cens era de 5.838. La diferència entre Autonòmiques i Locals pot venir donada per ciutadans comunitaris, etc… però amb la consulta, especialment tenint en compte que s’incloien dels 16 en endevant?…. El cens, per tant, amb pinces, o millor dit, mancat de més explicació.

Però bé. El resultat de les eleccions locals ens diu que 1.944 vots ( un 55%) va votar forces independentistes. Si tenim en compte CiU, llavors van ser 2.595 vots ( un 74,2%) dels vots. Això sense tenir en compte els votants de 16 a 18.
A més, la participació a les municipals va ser d’un 58,09% d’un cens encara més gran que el de la consulta….

La pregunta que em faig és…. on està la sorpresa pels resultats???? De fet crec que no són massa bons per als organitzadors…

A les autonòmiques la representació dels partits independentistes (ERC i Partit Republicà Català) no arriba al 24% dels vots. Perquè no és superior vist el tarannà independentista de l’electorat arenyenc?

RESULTATS DE LA CONSULTA POPULAR DEL 13/2009

Blog de Pere Rodriguez