Categorías
Sin categoría

Ara fa 5 anys, com ara: Montmeló, vies soterrades

Remenant CD’s vells per casa he trobat aquesta fotografia.

La Setmana Santa del 2003, un grup bastant nombrós de joves de Montmeló i de Montornés vam anar a Muxia a col.laborar com a voluntaris en la retirada de «xapapote» de les platges galegues.

La «Burla Negra» del Prestige, naufragat entre el 13 i el 15 de Novembre de 2002, ens feria, també, als joves de Montmeló. Jo, com a responsable de Medi Ambient d’aquell moment, m’en sento especialment orgullós d’haver organitzat aquell viatge, juntament amb la Sònia Chavero com a tècnica de Medi Ambient.

Els d’aquí dalt som només el grupet que van anar junts a una de les platges. En conjunt erem, si no recordo malament, 3 autocars entre Montmeló i Montornés.

Les autoritats de Muxia ens van tractar fatal. Ens van acusar de delinqüents, d’haver robat durant la nostra estada al poble. S’ens acusava públicament de consumir drogues i d’altres barbaritats.

Vam ser molt conscients, des del moment de la nostra arribada, que no erem benvinguts per les autoritats, tot i el discurs oficial en sentit contrari.

Aquell grup de joves, en anar a Muxia, també portavem amb nosaltres una reivindicació molt important per a nosaltres i per al nostre estimat poble: a Montmeló, Vies Soterrades.

Per això vam deixar allà penjades una samarreta de la Plataforma, juntament amb un mocador de l’Esplai i una samarreta d’Ecologistes en Acció d’Algaba del Campo, que estaven en contra del traçat que els proposava el Ministerio de Fomento en aquell moment.

Deixar allà aquella samarreta i aquell mocador era el nostre testimoni de lluita per un món millor, a Muxia i a Montmeló.

Llegint aquests dies algunes opinions respecte al procés de soterrament, etc… s’em cau la cara de vergonya. Amb tot el que ens va costar la lluita pel soterrament….

Contra l’oblid, memòria.

Blog de Pere Rodriguez